fredag 5 februari 2016

Dag 362 - Förlossningsrädsla

Som jag nämnt tidigare i bloggen så har jag i flera år lidit av panikångest och därmed har jag även en hel del rädsla i kroppen inför förlossningen.. Som tur är har min barnmorska och läkare tagit mig på större allvar än jag själv gjort och jag ska få prata med specialistmödravården..

I onsdags var det då dags för mitt första samtal hos Victoriaenheten på sjukhuset här i Karlstad, jag var såklart jättenervös och kom till slut in på rummet för ett samtal med barnmorskan och hon var fantastisk!! 
Jag började gråta direkt och vi pratade om min panikångest och att jag inte gillar att känna mig instängd. Hon hade de bästa svaren på allt och istället för att sitta i ett trångt rum så tog vi en promenad och gick till förlossningen. Hon visade mig ett rum och allt som fanns där, vi gick runt på förlossningen och hon visade mig allt. Kändes väldigt tryggt. 
Väl tillbaka på rummet diskuterade vi hjälpmedel och alternativ vid min förlossning. Samt så diskuterade vi mycket kring min osäkerhet kring sjukvården och det kändes tryggare när hon beskrev förlossningen som ett samarbete mellan mig och barnmorskan. 
Efter samtalet kände jag mig pånyttfödd och det var jätteskönt. Känns tryggt att de har sån bra koll på mig och att de kommer veta lite mer om mig den dagen det är dags för lillan att kika ut :-)

Efter samtalet tog jag och mackan en promenad i solen och fortsatte prata om allt det här. Vi har tagit lugna promenader varje dag senaste tiden. även om vi båda brottas med smärta så hjälper vi varandra och det är verkligen härligt både för kropp och själ! Och för förhållandet! Och för Sunes skull. Varje morgon äter vi även mysfrukost vid köksbordet framför Nyhetsmorgon, en tradition jag hoppas vi håller fast vid. 

På kvällen satt mackan med handen på magen och gav lillan en massa förslag på namn så hon skulle få välja själv. Första sparken kom till namnet Vilma, ett namn som vi inte ens tänkt på innan. Vi tittade på varandra och bara - haha hon vill heta Vilma! :-) 
Så nu är det Vilma, Ida, Majken, Ellie eller Kajsa som ligger där inne. 
Vem är du lilla filur? <3



I onsdags kväll när Mackan provade namn


En av alla våra roliga promenader <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar