måndag 23 februari 2015

Dag 15 - Varför vatten är så bra

Ja, som många andra har man ju hört hela livet att det är bra att dricka mycket vatten. Men varför är det egentligen så himla bra? Ok, för att inte bli uttorkad samt behålla en jämn vätskenivå är väl förklaringar som känns ganska självklara. Men så finns det tillägg som iallafall inte jag vetat om förrän bara för ett par dagar sen när jag verkligen läste på om ämnet.. 

Det viktigaste med att dricka vatten just vid viktminskning är att man ska dricka riktigt kallt vatten för att det ska fylla sin funktion. Dricker du kallt vatten så jobbar nämligen kroppen extra mycket med att värma vattnet till kroppstemperatur och det innebär alltså att förbränningen ökar. Det är därför viktigt att du sprider ut ditt drickande under dagen för på så vis lurar du kroppen att förbränna kalorier hela dagen lång :-) 
Jag startar därför fr.o.m. nu alltid dagen med ett stort glas kallt vatten, allt för att öka förbränningen ;-)

Jag har dessutom även turen att ofta arbeta kallt (en mejeriavdelning) och blir kall utanpå kroppen vilket har samma effekt som den kalla vätska inne i kroppen.. Härligt! 

Så, fortsätt med ert vattendrickande och tänk på att det ska vara kallt och som sagt sprid ut ditt drickande över hela dagen.

Dagens fråga: vilken dryck är din favoritdryck förutom just vatten?

Ha en härlig vecka och se redan nu måndagens resultat framför er, bara DU kan påverka din våg!
Kram Seemlan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar